praktijk de groene vlinder holistische kinder therapie en coaching

Holistische Massage

 

Cursus

Kindermassage

Veel kinderen en volwassenen hebben moeite met het doseren en  verwerken van de hoeveelheid prikkels.  Als er een verstoring optreedt in de verwerking van prikkels kunnen er fysieke of emotionele klachten ontstaan. Een holistische massage in combinatie met aromatherapie kan dan uitkomst bieden. Als je goed met je lijf in contact bent, sta je sterker met beide benen op de grond.

Masseren is heilzaam voor iedereen. Hierdoor ga je beter slapen en sta je de volgende dag uitgerust en meer ontspannen op. Ook de concentratie en het zelfvertrouwen  worden verbeterd. De massage is gericht op het afvoeren van spanning en het loslaten en afvoeren van opgeslagen emoties. Zo kan er een natuurlijk herstel van de energiebalans in het lichaam plaatsvinden. Om de werking te verdiepen en de massage te veraangenamen, wordt  deze massage  gecombineerd met aromatherapie.

De holistische massage is opgebouwd uit drie onderdelen om indrukken en overprikkeling bij gevoelige volwassenen en kinderen af te voeren en de energiebalans te herstellen. Hierbij worden verschillende technieken gecombineerd. De drie onderdelen waaruit de massage is opgebouwd zijn:

Hoofdmassage In het hoofd komen alle zintuiglijke indrukken binnen. Soms komt het hoofd helemaal vol te zitten en ben je niet meer in staat om nog nieuwe indrukken te verwerken. De hoofdmassage is een van de effectiefste manieren om iemand te helpen rust te creëren in zijn eigen lijf.

Buikmassage In de buik verteer je niet alleen voedsel maar ook indrukken. Denk hierbij aan de darmen. Bij een teveel aan indrukken kun je fysieke klachten gaan ervaren, zoals buikpijn, obstipatie, diarree en hoofdpijn. Bij ieder mens ligt het niveau van hoe hij omgaat met indrukken of emoties anders. Volgens de Oosterse geneeswijzen zit aan ieder orgaan een emotie verbonden. Door de massage krijgt de emotie de ruimte en mag die emotie er zijn.

Voetreflexmassage Op de voeten zitten alle reflexzones van het
gehele lichaam, hier komt alles dus samen. De voeten verbinden ons met de aarde. Voor iedereen die te veel in zijn hoofd zit, kan een betere verbinding met de aarde tot vermindering van klachten leiden en tot een verbetering in de energiehuishouding.