praktijk de groene vlinder holistische kinder therapie en coaching

Workshop Aromatherapie

Met aromatherapie worden essentiële oliën gebruikt ter bevordering van de gezondheid. De oliën zijn afkomstig van heilzame planten en kruiden en hebben allemaal hun eigen specifieke kwaliteiten. De meest bekende is waarschijnlijk wel de lavendelolie, die bekend staat als rustgever en bij slaapproblemen gebruikt wordt. De therapeutische eigenschappen van deze oliën hebben invloed op het menselijk lichaam, zowel fysiek als psychisch.

Aromatherapie staat bekend om het subtiele vermogen. Het subtiele niveau van de oliën sluit mooi aan in het werken met (gevoelige) kinderen. Aromatherapie is dan ook een mooie ondersteuning binnen therapie of massage. We zien in de praktijk dat aromatherapie onder andere effectief is bij bedplassen, boosheid, overprikkeling, verdriet,  angsten, spijsverteringsklachten en onrustig slapen. Het werken en inzetten van aromatherapie en de mogelijkheid om hiermee klachten en verstoringen te verzachten is nog niet iets waar veel aandacht aan wordt gegeven en waar nog veel mogelijkheden liggen voor iedereen die werkt en in contact is met kinderen. In onze praktijk werken wij veel met aromatherapie en behalen hier goede resultaten mee.

Wat leer je in deze workshop.  Je leert de werking en de effecten van de oliën op het lichaam en hoe deze zelf toe te passen. Elke  olie heeft zijn eigen kwaliteiten. Na deze workshop kan je de aromatherapie ook thuis in zetten bij bepaalde klachten.

De workshop duurt 2 uur en kost euro 25,-